Плаж? През октомври!? Гърция!

Любимата ми тъща ме покани за един последен плаж и нямаше как да й откажа! Керамоти, Кавала и Тасос? Дообре!


Гледка от терасата.
Първоначалното предложение беше за еднодневно плажуване до Фанари и да се приберем. Но  този еднодневен плаж щеше да се окаже близо 1000 км, така, че по-добре да имахме една нощувка в Гърция.


Като за старт и по-близо да сме до границата, нощувахме с жената при майка й, която ни посрещна с вкусни броколи и обсъдихме къде ще ходим. Решихме да спим в Керамоти и избрахме приятна къща за гости точно срещу плажа. Хареса ми мястото и определено го препоръчвам!Subaru рег. №CM11..А
Пристигнахме след обяд и направо паркирахме до плажа. Чист, безлюден, с лек бриз и предстоящ залез. Така ни посрещна плажа в Керамоти. В далечината се виждаха фериботите, които извършваха курсове до о. Тасос. Насладихме се на оставащите топли лъчи преди залез и заспахме.
За мое разочарование се събудих от форсиращ двигател на не повече от 20 м. от главата ми. Погледнах и видях отрочето на майка България да прави кръгове с колата си вътре в самата плажна ивица. Същият беше подкрепен от бурни аплодисменти и викове на своята компания. Тук ядохме, много гевреци! :)
За вечерта решихме да отскочим до Кавала и да ядем всичко, що зърнем. :) Оказа се, че няма къде да паркираме. След около 20 мин обикаляне, намерихме място на баира до полицейското управление.
Няколко часа разходки, гевреци, сладолед, кафе и обратно към Керамоти. Навигацията ни обърка или аз се обърках навигацията, но изобщо не излязохме от където влязохме в града. Прекара ни през едни тесни улички и все нагоре и нагоре.....  Кавала го бях зърнал за кратко, при прибирането ни от къмпинг през 2016г.

Кавала

Докато се разхождахме, ме спря един младеж с доста неогледен външен вид. Очевидно просеше и искаше пари. Направих се на разсеян, но след упоритостта му отговорих на български език, че нищо няма да получи от мен. И той като проговори.... "Господ здраве да ти дава бате, ти и твоето семейство..." И аз започнах да се смея. Предложих му гевреците ми, а той ми тегли една и си замина.Вечно гладните чайки.

На сутринта се качихме на ферибот до о. Тасос и се подготвихме да храним чайките. По стара туристическа традиция се запасихме с хляб и хвърляхме във въздуха хапки на чайките. Тези така прекрасни, крякащи и досадни същества добре знаеха какво ще последва.

На пръв поглед и за краткото време, с което разполагаме, о. Тасос ми хареса. Може би някоя пролет ще направим едноседмична почивка там. Ще вземем колелата с нас и ще обикаляме плажовете, горите и панината.Кафе, разходка и обратно за последните слънчеви лъчи на плажа в Керамоти.
Неделя вечер, обратно към реалността. Понеделник бяхме на работа....

Коментари